29 Ocak 2014 Çarşamba

THE WOLF OF WALL STREET

Yönetmenliğini Martin Scorcese'in üstlendiği 2013 ABD yapımı bir biyografi...


Amerikan borsasında, 24 yaşında komisyoncu olarak işe başlayan, daha sonra da hırsları ve çok fazla para kazanma arzusu ile kendi yatırımcı firmasını kuran Jordan Belfort'un gerçek hayat hikayesinin beyaz perdeye uyarlanması. 
Jordan rolünü Leanorda DiCaprio'nun üstlendiği filmde, Jonah Hill, Kyle Chandler, Morgot Robbie ve Jean Dujardin gibi isimlerde yer alıyor. 


İlk olarak şunu belirteyim +18 bir film kesinlikle. Ailece oturup çoluk çocuk tombalak izlenecek bir film değil... Ve süre olarak da çok uzun. Hatta Mr. Spartacüs uykuya yenik düştü yarısında, tek başıma izledim.
90'larda geçen filmde Jordan, çok fazla değeri olmayan tahvilleri birçok yatırımcıyı kandırarak, çok kısa bir sürede zengin olur. Milyon dolarlar her gün leblebi gibi cebine dolmaya başlar. Ve lüx düşkünlüğünün zevkini sonuna kadar çıkartır.
Ancak işin stresi çok fazladır ve Jordan kısa zamanda sex ve uyuşturucu bağımlısı haline gelir. Tabii birlikte çalıştığı çok yakın çevresi de... Uyuşturucunun, alkolün su gibi aktığı sex partileri, her gün seans kapandıktan sonra alışkanlık haline gelir ve sabahlara kadar devam eder. Ama her hızlı çıkışın, hızlı bir de inişi olur...

Filmdeki abartılı partileri ögg diyerek izlesem de, Leonardo'nun oyunculuğu muhteşem. Bana göre bu yıl, En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a en sağlam aday.

Çok fazla para adamı bozar dedirten bir film oldu bana. Ki fazla para dediğim de, harbiden keyfe keder ortalığa atılacak ve dönüp bakılmayacak kadar çok paradan bahsediyorum...Fırsat bulursanız, iyi bir oyunculuk izlemek için seyredin derim.

Hak edilmiş, gönlünüze göre paralarınızın olduğu günleriniz olsun efendim...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder